< Назад

Филмски преглед бр. 3

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Журнал

Времетраење: 13 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1948

Содржина: Филмскиот преглед е составен од следните стории: „Скопје. Прв слет на ударниците, новаторите и рационализаторите“ / снимател - Благоја Дрнков; „Свети Николе - Борба против неписменоста“ / снимател - Љубе Петковски; „Риболов на Дојранското езеро“ / снимател - Киро Билбиловски; „Скопје - Трета изложба на македонските художници“ / снимател - Трајче Попов; „Скопје - Процесот против шпионско-терористичката организација 'Јуџел' “ / снимател - Трајче Попов; „Во смучарскиот центар на Попова Шапка“ / снимател - Кочо Недков.

Автори:


Други соработници:

монтажа на музика -- Лилјана Шоља

Фотографии: