< Назад

Филмски преглед бр. 5

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Журнал

Времетраење: 13 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1948

Содржина: Целокупниот филмски преглед е посветен на II конгрес на Народниот фронт на Македонија.

Автори:

Асистент снимател: Недков Кочо
Монтажа на тон: Харисиадес Клеопатра
Редактор: Камберски Јово

Други соработници:

монтажа на музика -- К. Харисијадис
асистенти сниматели -- Бранко Михајловски; Тихомир Божиновски; Т. Димовски
тон -- Вељко Јовановиќ
текстот го чита -- Тома Леов