< Назад

Филмски преглед бр. 6

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Журнал

Времетраење: 14 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандардна

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1948

Содржина: „III Републички фискултурен слет“ / сниматели - Киро Билбиловски, Благоја Дрнков, Кочо Недков; „Изградба на хидроцентралата во Маврово“ / снимател - Кочо Недков; „Прва пионерска пруга во НР Македонија“ / снимател - Бранко Михајловски; „Кај нашите млади моделари и едриличари“ / снимател - Кочо Недков.

Автори:


Други соработници:

монтажа на музика -- Лилјана Шоља

Фотографии: