< Назад

Филмски преглед бр. 8

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Журнал

Времетраење: 14 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1949

Содржина: Градежната дејност на претпријатието „Дебарца“ / асистент снимател - Тихомир Божиновски; „Плодна научна работа во тутуновиот институт во Прилеп“ / снимател - Киро Билбиловски; „Младинскиот актив при текстилната фабрика „Кузман Јосифовски Питу“ во претконгресните натпреварувања“ / снимател - Љубе Петковски; „Изречување на пресудата на групата на Асен Богданов“ / снимател - Љубе Петковски; „Во школото за применета уметност“ / снимател - Кочо Недков; „Во градските детски јасли“ / снимател - Бранко Михајловски.

Автори:


Други соработници:

монтажа на музика -- Тања Петровиќ
тон -- Вељко Јовановиќ
текстот го чита -- Љ. Кртов