< Назад

Филмски преглед бр. 11

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Журнал

Времетраење: 16 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1949

Содржина: Филмскиот преглед е целосно посветен на прославата на 1 Мај во Скопје.

Автори:


Други соработници:

асистент снимател -- Т. Димовски
монтажа на музика -- Лилјана Поповиќ