< Назад

Филмски преглед бр. 15

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Журнал

Времетраење: 13 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1949

Содржина: „Шест години од формирањето на Првата македонско-косовска бригада“ / асистент снимател - Кицо Силјановски; „Се градат нови железнички пруги во нашата република“ / снимател - Љубе Петковски; „Есенско пошумување на голетите околу Скопје“ асистент снимател - Тихомир Божиновски; „Пет години од првиот број на „Нова Македонија““ / снимател - Благоја Дрнков, асистент снимател - Мишо Самоиловски.

Автори:


Други соработници:

монтажа на музика -- Лилјана Поповиќ
тон -- Вељко Јовановиќ