< Назад

Филмски преглед бр. 19

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Журнал

Времетраење: 13 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1950

Содржина: „Низ Битола“ / редактор - К. Пендовски; снимател - Кицо Силјановски; „Регрутовање на нови борци во Југословенската армија“ / редактор - К. Пендовски; снимател - Мишо Самоиловски; „IV републикански фискултурен слет“ / сниматели - Бранко Михајловски, Тихомир Божиновски, Мишо Самоиловски; „Пионерска морнарица во Охрид“ / снимател - А. Ивановски.

Автори:


Други соработници:

монтажа на музика -- Марија Рељиќ
тон -- Вељко Јовановиќ