< Назад

Филмски преглед бр. 21

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Журнал

Времетраење: 12 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1950

Содржина: „Фабриките на работниците“ / снимател - Кицо Силјановски; „Воздухопловен митинг во Скопје“ / сниматели - Љубе Петковски, Кицо Силјановски, Мишо Самоиловски.

Автори:


Други соработници:

монтажа на музика -- Марија Рељиќ
тон -- Вељко Јовановиќ

Фотографии: