< Назад

Филмски преглед бр. 26

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Журнал

Времетраење: 9 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1951

Содржина: „Охрид во летните дни“; „Титов Велес“; „Спомени од '11 Октомври' 1941 во Прилеп“.

Автори:


Други соработници:

асистент снимател -- Д. Трајковиќ