< Назад

Филмски репортер бр. 1

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Журнал

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1956

Содржина: Филмскиот репортер е составен од пет стории: за работата на Осмото заседание на Народното собрание на НР Македонија, потоа за пробната работа на Стакларницата во Скопје, за прославата на 45-годишнината на професионалното противпожарно друштво во Скопје, за десеттата, јубилејна изложба на членовите на ДЛУМ и за пречекот на Новата 1956 година во Скопје.

Автори:


Други соработници:

снимател -- Васе Василевски

Фотографии: