< Назад

Скопски репортер бр. 1

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Журнал

Времетраење: 10 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 16

Година: 1963

Содржина: Филм за животот на градот непосредно по земјотресот.

Автори:

Снимател: Гаиќ Душан
Организатор на снимање: Вељковиќ Предраг

Други соработници:

асистент снимател -- Ристо Буклевски
текст -- Симон Дракул
текстот го чита -- Иван Антонов