< Назад

Скопски репортер бр. 5

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Журнал

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 16

Година: 1964

Содржина: Информации за пуштањето во употреба на скопските новоизградени населби: Аеродром, Козле, Влае, Маџари, Ѓорче Петров I и II, потоа за изградбата на монтажните бараки во населбата Шуто Оризари, пуштањето на Детската клиника во рамките на скопската болница, како и за помошта што Скопје секојдневно ја добиваше од сите страни на светот и за приемот по повод Денот на ослободувањето на Скопје, во чест на градителите на градот.

Автори:


Други соработници:

текст -- Симон Дракул
редактор -- Владо Поповски
избор на музика -- Тимотие Стеванов
текстот го чита -- Иван Антонов