< Назад

Чистач

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Анимиран филм

Времетраење: 3 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 1982

Содржина: Власта е слатка. Еднаш кога ќе се земе, со сите средства се брани. Токму поради тоа, диктаторот живее во постојан страв да не ја загуби власта. Тој го ликвидира с¢ она што би можело да му ја загрози положбата, па макар тоа била и фиктивна опасност.

Автори:


снимател -- Милена Ѓурѓевиќ

Фотографии: