< Назад

Илинден 1948

Производство: Вардар филм - Скопје

Времетраење: 13 минути

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 0

Година: 1948

Содржина: Прослава на 45-годишнината од Илинденското востание. Атмосферата околу овој историски настан е предадена со помош на документи и сеќавања на преживеаните учесници.

Автори: