< Назад

Сточарството денес

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 8 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 0

Година: 1948

Содржина: Пропаганден филм за задружното сточарство во повоениот период. Покрај одгледувањето на овците, претставен е и процесот на преработка на овчото млеко во сирење и кашкавал.

Награди: 1950 Владата на ФНРЈ го одликува Киро Билбиловски за режијата и камерата во „Сточарството денес”

Автори: