< Назад

I конгрес на КПМ

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Македонија

Род: Документарен филм

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 0

Година: 1949

Содржина: Одржувањето на I конгрес на Комунистичката партија на Македонија, во зградата на Народниот театар во Скопје. Опфатена е работата на конгресот, потоа Скопје свечено украсено по повод конгресот, производствениот процес во МЗТ и резултатите за време на одржувањето на конгресот.

Награди: 1950 Со Указ на владата на НРМ одликувани се Трајче Попов, Киро Билбиловски, Аки Павловски, Ацо Петровски

Автори: