< Назад

Културен живот во Македонија

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 9 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 0

Година: 1951

Содржина: Филмот е составен од прилози за културниот живот во Македонија: одбележување на петгодишнината на Македонскиот народен театар; концерти; куклениот театар; Струмички театар; Македонската филхармонија и настапот на хорот на КУД „Владо Тасевски“ за железничкиот колектив по повод 11 Октомври.

Награди: 1951 Награда од Владата на НРМ за режија и камера на Киро Билбиловски

Автори: