< Назад

Нашите први искри

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 19 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 0

Година: 1951

Содржина: Филм за изградбата на хидроцентралата во селото Тресонче, на реката Радика. Филмот е снимен со учество на учениците од Електростопанското училиште „Никола Тесла“ во Скопје, 1950 година.

Автори:

Сценарио: Попов Трајче
Асистент на режија: Оџаклиевски Љубиша

Други соработници:

помошници сниматели -- Милош Калиќ; Перо Стефановски
избор на музика -- Марија Рељиќ
тон -- Вељко Јовановиќ
текст -- Б. Ивановски; Д. Брдарски
текстот го чита -- Тома Леов