< Назад

Миравска свадба

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 19 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 0

Година: 1953

Содржина: Свадбени обичаи во селото Миравци, во близината на Гевгелија.

Награди: 1964 ФФ, Ниш, Почесна диплома

Автори:

Сценарио: Камберски Јово
Асистент на режија: Гапо Ивановски Бранко
Асистент снимател: Петровски Иван
Организатор на снимање: Теофиловски Ристо - Риџвеј

Други соработници:

музиката ја изведува -- Симфониски оркестар од Скопје
диригент -- Саво Челебиќ
вокална изведба -- група „Билјана“
вокални солисти -- Васил Ќортошев, член на Скопската опера; Нада Дивлева - Макеларска
текстот го чита -- Тома Леов
светло -- Трајче Саздов

Фотографии: