< Назад

Приказна за човекот и овците

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 22 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 0

Година: 1953

Содржина: При споредување со индивидуалното, се истакнува современото одгледување на овците во задругите.

Автори:


Фотографии: