< Назад

Фабрика за цигари во Скопје

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 4 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 0

Година: 1953

Содржина: Процесот на обработка и на производство на тутунот. Најдобрите врсти на цигари произведени во скопската фабрика за тутун.

Автори: