< Назад

Ембрио No. M.

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Анимиран филм

Времетраење: 8 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 1971

Содржина: Во вечната желба на секоја единка е да го оплоди светот, да го организира, да му даде смисол и идеја; еден човек, докажувајќи ја својата идеја, се крева до пиедестал на општествената машинерија за на крајот да стане жртва на својата идеологија.

Награди: 1971 ФЈДКФ, Белград, Специјална диплома за режија на анимиран филм за Петар Глигоровски

Автори:


Други соработници:

главен цртач -- Петар Глигоровски

Фотографии: