< Назад

Пастеризирано млеко

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 10 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 0

Година: 1953

Содржина: Процесот на производство на млечни производи во фабриката „Конзумна млекара“, во селото Маџари, во близина на Скопје. Широката потрошувачка на овие производи.

Автори:


Фотографии: