< Назад

Во долината на цветовите

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 15 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1960

Содржина: Филм кој зборува за развојот на многуте земјоделски гранки во Богданската Долина, правејќи споредба со состојбата во овој крај на југот на Македонија пред да се направи системот за наводнување.

Автори:

Режија: Недков Кочо
Сценарио: Поповски Јован
Организатор на снимање: Вељковиќ Предраг
Асистент тон снимател: Кули Скендер

Други соработници:

асистент снимател -- Миле Ивановски
текст -- Србо Ивановски
текстот го чита -- Иван Антонов

Фотографии: