< Назад

И морето сонува

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1960

Содржина: Филмска поема за морето и за неговите брегови, за неговата сила и убавина, за несреќите, за стварноста испреплетена со легенди. – „Овој филм е снимен во водите и на бреговите на Африка и Азија, од Египет до Јапонија“

Автори:


Фотографии: