< Назад

Сонце на младоста

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 15 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1960

Содржина: Од работата на една траса од автопатот Братство-Единство која се гради, меѓу другото, и со учество на доброволни младински работни бригади.

Автори:


Други соработници:

диригент -- Фимчо Муратовски
текст -- П. Васиќ
асистент монтажер -- Радица Јованова

Фотографии: