< Назад

Први Мај 1960

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 10 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1960

Содржина: Во филмот е забележана парадата што се одржа на плоштадот Маршал Тито во Скопје, по повод прославата на празникот на трудот 1 Мај 1960 година. На парадата земаа учество работни луѓе, трудбеници, младина и пионери од целата република, претставувајќи ги своите достигнувања.

Автори:

Режија: Недков Кочо
Сценарио: Недков Кочо
Асистент снимател: Петровски Иван
Монтажа на тон: Чемчев Вангел - Лаки
Организатор на снимање: Ангеловски Благоја
Избор на музика: Бељан Андреј

Други соработници:

асистенти сниматели -- Васе Василевски

Фотографии: