< Назад

Приказна за нашите дни

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 20 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 0

Година: 1954

Содржина: Доаѓањето на младиот учител во новата селска средина. Неговиот живот и работа во таа, за него, непозната средина.

Автори:


Други соработници:

диригент -- Кирил Спировски

Фотографии: