< Назад

Преку води преку земји

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 13 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1960

Содржина: Фрагменти од животот на луѓето во крајбрежните предели на Африка и Азија забележани од патувањето со брод низ овие мориња.

Автори:


Фотографии: