< Назад

Погон 3

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 13 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1960

Содржина: Една од многубројните причини за избувнување на пожарите е тн. човечки фактор.Така, небудноста на непосредните производители како и небудноста на лицата кои се задолжени во рокот на својата работа да внимаваат и да се грижат за севкупната безбедност во фабричките хали, можат да бидат причина за големи пожари.

Автори:

Режија: Недков Кочо
Организатор на снимање: Вељковиќ Предраг
Избор на музика: Бељан Андреј
Асистент тон снимател: Кули Скендер

Други соработници:

асистенти на снимателот -- Митко Куновски; Ристо Буклевски

Фотографии: