< Назад

Излез (Exit)

Производство: Вардар филм, ФДУ Скопје

Земја на потекло: Р. Македонија

Род: Краток игран филм

Времетраење: минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 2000

Содржина: Едно младо момче од Скопје се обидува да најде излез во животот користејќи се со интернет...Комуникацијата која сака да ја оствари со надворешниот свет, преку интернет, е само безволен изговор на младиот човек, кој пред неговите растроени сетила сака да ја скрие својата издвоеност од луѓето, својата беспомошност и страв дека никогаш веќе не може да воспостави комуникација со нив....

Напишано од м-р Сунчица Веселиновска

Автори:


Други улоги:
Холи Инглтон, Агнес Нокшиќи, Мирко Попов, Димитар Блажевски

Други соработници:
фар мајстор -- Мане Насков
тон ефект -- Горан Атанасовски - Роботек
водач на снимање -- Ѓорѓи Георгиевски - Џокер
шарфер -- Сретен Паковски
гардеробери -- Ружа Велковска, Сузана Велковска
шминкер -- Светлана Гутиќ
костимограф -- Емилија Иванова
сценограф -- Душан Дракалски
секретар на продукција -- Тања Бркова
ментор -- Столе Попов
скрипт -- Билјана Тануровска

Филмот е реализиран со средства од Министерството за култура на Република Македонија.