< Назад

Први Mај 1961

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 9 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1961

Содржина: Филмот е репортажа за свечената парада и дефилето одржани пред Собранието на СРМ, по повод 1 Мај 1961 година. Во парадата земаа учество припадниците на ЈНА, потоа претставници на стопански организации од Републиката, градот и земјата, како и претставници на пионерската и младинската организација, работничките универзитети, МНТ, Социјалистичкиот сојуз и спортските друштва.

Автори:


Фотографии: