< Назад

11 Oктомври 1941-1961

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Македонија

Род: Документарен филм

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1961

Содржина: Филмот говори за низа манифестации во СР Македонија по повод дваесетгодишнината од денот на востанието на македонскиот народ, 11 октомври 1941 година.

Автори:


Други соработници:

текст -- Томе Момировски
организатор -- Сами Мизрахи
избор на музика -- Милка Герасимова