< Назад

Кумановска Отља

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 15 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 0

Година: 1955

Содржина: Одгледување на видот на тутун „Отља“ во околината на Куманово.

Автори:

Снимател: Гаиќ Душан
Сценарио: Горник Рудолф

Фотографии: