< Назад

Сфинга

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 56 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1961

Содржина: Патување по бреговите на реката Нил од суданско-египетската граница до делтата на Нил. Попатни импресии од спомениците на фараонското време и од контрастите што ги нуди современиот Египет.

Автори:


Други соработници:

диригент -- Бојан Адамич

Фотографии: