< Назад

Македонија 1941

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 15 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1961

Содржина: Колаж фотографии за состојбата на работничка класа во Македонија пред Втората светска војна, за време на окупацијата како и за подготовките и започнувањето на оруженото востание.

Автори:

Директор на филм: Теофиловски Ристо - Риџвеј
Асистент на режија: Петровски Мето
Асистент снимател: Салковски Драган
Избор на музика: Бељан Андреј

Други соработници:

асистент снимател -- Стојан Буклевски