< Назад

Последни патувања

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 10 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1961

Содржина: Филмот е репортажа за патувањето на малиот воз на тесен колосек, на релацијата Гостивар-Охрид. Згоди и незгоди за време на патот кој траел и по 18 часови. Малиот воз го влече малечка локомотива тн. „Чајник“, не застанува на станици бидејќи оди толку полека, што тој што сака да се качи треба само малку да потрча. Во филмот се прикажани и пределите низ кои минува малиот воз.

Автори:


Други соработници:

асистент снимател -- Васе Василевски