< Назад

Зимски импресии

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 10 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1962

Содржина: Македонија според својата географска конфигурација е планинска земја. Тоа им овозможува на бројните љубители на зимските спортови и на снежните убавини голем избор на зимски планински центри. Најпознати од нив се: Крушево со својата околина, падините на Бистра, Попова Шапка на Шар Планина и Пелистер.

Автори:

Режија: Недков Кочо
Асистент снимател: Калиќ Милош
Организатор на снимање: Вељковиќ Предраг
Избор на музика: Бељан Андреј

Фотографии: