< Назад

Афион

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 12 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1962

Содржина: Филм кој го презентира начинот на одгледување на афионот, растение од кое со понатамошна обработка се добиваат опиумот и многубројни лекови неопходни за здравствена терапија.

Автори:


Фотографии: