< Назад

Охридска пастрмка

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 13 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1962

Содржина: Филмот зборува за флората и фауната на Охридското Езеро и за животот на охридската пастрмка, една од ретките видови риби, која живее во ова езеро.

Автори:

Режија: Недков Кочо
Асистент снимател: Салковски Драган
Организатор на снимање: Вељковиќ Предраг
Асистент тон снимател: Кули Скендер

Други соработници:

текст -- Томе Момировски

Фотографии: