< Назад

Вибрациони мотори

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 13 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 0

Година: 1962

Содржина: Научната работа на професорот Илија Децковски на полето на усовршувањето на вибрационите мотори и перспективата на нивната употреба, му донесоа и златен медал на 11 светска изложба во Брисел, во март 1962 година.

Автори:

Музика: Прошев Тома
Асистент на режија: Петровски Мето
Асистент тон снимател: Ѓорѓевиќ Добри

Други соработници:

асистент на режија -- Илија Филиповски
асистенти на снимателот -- Миле Ивановски; Раде Јовановиќ

Фотографии: