< Назад

Шампиони на водните пространства

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 13 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1962

Содржина: Репортажа од И светски шампионат во маратонско пливање на слатки води, што се одржа на 5 август 1962 година на Охридското Езеро. Запознавање со учесниците и со победниците во трите дисциплини: аматери, аматерки и професионалци кои се натеваруваа на патека долга 34 км. На натпреварот земаа учество 22 натпреварувачи од 11 земји.

Автори:


Други соработници:

асистент на снимателите -- М. Ивановски

Фотографии: