< Назад

Тито меѓу младината

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 15 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1962

Содржина: Престојот на претседателот Тито во Скопје на 13 ноември 1961 година, по повод 17-иот роденден на градот и пуштањето во употреба на делницата Скопје-Гевгелија од автопатот Братство-Единство.

Автори:


Други соработници:

текст -- Томе Момировски

Фотографии: