< Назад

Пула 1956

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 5 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1956

Содржина: Преглед на фестивалот на југословенскиот игран филм во Пула 1956 година. Средби со филмските творци.

Автори:

Асистент снимател: Самоиловски Мишо

Фотографии: