< Назад

Прва изложба на југословенскиот тутун

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1956

Содржина: Филм по повод Првата изложба на југословенски тутун, со делумна презентација на производството на тутунот и на цигарите. Прикажани се штандовите на производителите на цигари од Југославија и рекламирањето на цигарите.

Автори:


Фотографии: