< Назад

Ехото на мојот град

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 9 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 0

Година: 1963

Содржина: Филмот ги прикажува последиците од катастрофалниот земјотрес во Скопје, на 26 јули 1963 година. Разурнати, распукани и оштетени згради, стопански и инфраструктурни објекти. Скопје е пусто, никаде нема луѓе. Филмот говори и за големината и разорната моќ на катастрофата. А таа не е само материјалните штети...

Автори:


Други соработници:

асистент снимател -- Миле Ивановски

Фотографии: