< Назад

Нашата доверба

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 9 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1963

Содржина: Системот на демократското избирање на кандидатите и управувањето со општеството бара потполно ангажирање на секој кандидат. Во неговиот труд и активност избирачите ја вложуваат својата доверба.

Автори:

Режија: Недков Кочо
Асистент снимател: Петровски Иван
Организатор на снимање: Лазаревски Никола

Фотографии: