< Назад

Претседателот Тито во посета на Титов-велешка околија

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 10 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1957

Содржина: Репортажа од посетата на претседателот Тито на Титоввелешка околија, поточно на: Неготино, Кавадарци, Гевгелија, Богданци, Хамзали и месноста Ташли баир.

Автори:


Фотографии: