< Назад

Конзервирани витамини

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 8 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1957

Содржина: Пропаганден филм за новата фабрика за преработка на овошје и зеленчук „Зора“ од Гевгелија, која е пуштена во производство 1956 година. Филмот го прикажува современиот начин на производство и преработка на овошјето и зеленчукот од плодното Гевгелиско Поле.

Автори:


Фотографии: