< Назад

Стопанството под ударот на катастрофата

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 15 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1963

Содржина: Филмот зборува за скопското стопанство кое претрпе големи загуби од земјотресот на 26 јули 1963 година. Стопански и индустриски објекти беа разурнати или оштетени, а беа оштетени и инфраструктурни објекти. Големи штети претрпеа и скопската трговска мрежа и угостителските објекти во градот. Вработените вложија големи напори за спасување на опремата и машините и за нивно оспособување за работа.

Автори:


Фотографии: